לוגו האתר
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
מטיילים בפאפוס
המדריך המלא לאזור פאפוס, קפריסין

מאכלים ומשקאות קפריסאיים

טברנות ואוכל בפאפוס

המטבח הקפריסאי מבוסס בעיקרון על המטבח היווני אך משלב בתוכו גם תורכיים ומזרח תיכוניים. אומנם המטבח מבוסס ברובו על בשר, אך אל דאגה ישנם מאכלים רבים ומגוונים גם לצמחוניים או לאילו שאינם אוכלים בשר בחו"ל.
ארוחות קפריסאיות נהוג להתחיל בארוחת מזטים שהיא ארוחת המוגשת בצלוחיות קטנות למרכז השולחן ומכילה מגוון רב של מנות רובן צמחוניות, לאחר מכן יוגשו המנות העיקריות ולבסוף הקינוחים, ניתן להזמין ארוחות המבוססות על מזטים בלבד ועדיין לצאת שבעים ביותר.

מאכלים קפריסאיים

חלומי – גבינה קפריסאית טרייה חצי קשה, הגבינה המסורתית מיוצרת מחלב צאן אך כיום מיוצרת בעיקר מחלב פרה.
מידע נוסף על גבינת החלומי תוכלו לקרוא בקישור הבא: גבינת חלומי

יארוס– Gyros – סוג של שווארמה הקפריסאית, כוללת בשר חזיר או עוף בליווי ירקות וצ'יפס, בשונה מאלצנו, כאן לא ממלאים את הפיתה אלא מניחים את התוכן על הפיתה ומגלגלים לצורה של קונוס (בדומה ללאפה)

מזה – Meze – אוסף של מנות קטנות, בדרך כלל בין 15-20 מנות, המוגשות בתוספת משקאות אלכוהוליים .
לרוב התפריט מכיל – סלט עם גבינה פטה, זיתים, טחינה, חומוס, גבינה חלומי מטוגנת ועוד.
דרך מעולה וטעימה להכיר את המטבח הקפריסאי.

סוז'וקוס – Soutzoukos – הגרסה הקפריסאית לצ'ורצ'חלה הגיאורגית, מדובר על מאכל מתוק של שקדים ואגוזים המצופים במיץ ענבים מיובש ובצורה ייחודית של מעין נר.

משקאות קפריסאים

איירן – Ayran – הוא משקה יוגורט קר מעורבב עם מלח. המתכון שלה משתנה מאזור לאזור. זהו טעם נרכש בגלל הטעם המלוח שלו.

Triantafyllo – סירופ ורוד כהה מרוכז העשוי מתמצית ורדים בתוספת מים או חלב, משקה לעשות מתוק ומרענן במיוחד בקיץ.

מי ורדים – Rodostagma – תוצר לוואי של תהליך זיקוק עלי כותרת הורד. משמשים בעיקר למוצרי קוסמטיקה ואף משתמשים בהם כתבלין למאכל.

מי זהר –  Anthonero – תוצר לוואי של תהליך זיקוק של ניצני פריחת פרחי ההדרים. באופן מסורתי, מופקת התמצית מפרחי תפוזי חושחש. התמצית משמשת בעיקר כתבלין. היא בעלת ריח הדרים חזק וטעם מעט מתוק.

אוזו קפריסאי – Cyprus Ouzo – משקה אלכוהולי בטעם של אניס (ליקריץ), המיוצר על ידי מיץ ענבים מזוקק, אשר עשוי גם ביוון האוזו משמש גם כאפריטיף פופולרי.

זיווניה – Zivania – משקה אלכוהולי חריף ביותר, ידוע גם כ"וויסקי קפריסאי" זהו תזקיק מדורכאות ושאריות הענבים, המגיע ל- 60%-90% אלכוהול.

בירת קיאו – KEO – בירת לאגר קפריסאית מפורסמת ביותר אשר תראו בכל מקום, הבירה מגיעה בשיעור אלכוהול של 4.5%.

אז מה היה לנו?