גבינת חלומי - פאפוס | המדריך המלא למטיילים באזור פאפוס קפריסין
גבינת חלומי

גבינת חלומי

גבינת חלומי – Halloumi

גבינת חלומי, ביוונית χαλλούμι,  היא הגבינה הלאומית של קפריסין ומככבת בראש רשימת המאכלים הקפריסאים האותנטים.

גבינת החלומי המסורתית היא גבינה חצי קשה המיוצרת מחלב עזים וכבשים וייחודה הוא בכך שניתן לטגן ולאפות אותה מבלי להתיך אותה.
בקפריסין, בעיקר באיזורים הכפריים, תוכלו למצוא לא מעט מחלבות מסורתיות אשר מייצרות את גבינת החלומי בעצמן.

בעבר כשהמקררים לא היו נפוצים היו עוטפים את גבינת החלומי בעלי מנטה על מנת שישמשו כחומר אנטיבקטריאלי, אך כיום עם התפתחות הטכנולוגיה ולתנאי תברואה הולמים, אין למעשה צורך בשימוש בעלי המנטה, אם כי עדיין ניתן לראות מחלבות רבות אשר משתמשים בהם בעיקר לתוספת טעם.

איך אוכלים גבינת חלומי

מכיוון שהגבינה איננה מותכת, ניתן לאכול אותה במספר דרכים.

אפשר לאכול אותה טריה, קלויה, אפויה, מטוגנת ואפילו לשפד אותה על שיפודים וכחלק מארוחת "על האש" במנגל.

לטעמנו הדרך הטעימה ביותר היא טיגון של החלומי עם פירורי פנקו.
המתכון לכך מאוד פשוט.

מתכון לגבינת חלומי עם פירורי פנקו

מצרכים

  • גבינת חלומי
  • ביצים
  • פירורי פנקו (אם אין אפשר גם פירורי לחם)
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • חותכים גבינת חלומי למלבנים
  • טובלים בבלילה של ביצים עם קצת מלח ופלפל לתיבול
  • מצפים בפנקו (אם אין אפשר גם בפירורי לחם)
  • מטגנים עד להזהבה

לאחר ההכנה מחכים שיתקרר מעט ואוכלים בתאבון, ניתן גם לטגן ללא פירורי פנקו ולהוסיף לכל סלט לשדרוג הטעם.

פוסטים נוספים שיעניינו אותך:



לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

גלילה למעלה