גבינת חלומי על הגריל

גבינת חלומי



Halloumi

גבינת חלומי, ביוונית χαλλούμι,  הינה הגבינה הלאומית של קפריסין ומככבת בראש רשימת המאכלים הקפריסאים האותנטים.

גבינת החלומי המסורתית הינה גבינה המיוצרת מחלב עזים וכבשים. מדובר בגבינה חצי קשה אשר ייחודה הוא בכך שניתן לטגן ולאפות אותה מבלי להתיך אותה.
בקפריסין, בעיקר באיזורים הכפריים, תוכלו למצוא לא מעט מחלבות מסורתיות אשר מייצרות את גבינת החלומי בעצמן.

בעבר היו עוטפים את גבינת החלומי בעלי מנטה על מנת שישמשו כחומר אנטיבקטריאלי, כיום עם הנגישות הרבה למקררים ולתנאי תברואה הולמים, אין למעשה צורך בשימוש בעלי המנטה, אם כי עדיין ניתן לראות מחלבות רבות אשר משתמשים בהם בעיקר לתוספת טעם.

איך אוכלים גבינת חלומי

מכיוון שהגבינה איננה מותכת, ניתן לאכול אותה במספר דרכים.



אפשר לאכול אותה טריה, קלויה, אפויה, מטוגנת ואפילו לשפד אותה על שיפודים ולעשות אותה על האש במנגל.

לטעמנו הדרך הטעימה ביותר היא טיגון של החלומי עם פירורי פנקו.
המתכון לכך מאוד פשוט.

מצרכים

  • גבינת חלומי
  • ביצים
  • פירורי פנקו (אם אין אפשר גם פירורי לחם)
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • חותכים גבינת חלומי למלבנים
  • טובלים בבלילה של ביצים עם קצת מלח ופלפל לתיבול
  • מצפים בפנקו (אם אין אפשר גם בפירורי לחם)
  • מטגנים עד להזהבה

לאחר ההכנה מחכים שיתקרר מעט ואוכלים בתאבון, ניתן גם לטגן ללא פירורי פנקו ולהוסיף לכל סלט לשדרוג הטעם.

 

image, by Hans Westbeek is licensed under CC by 2.0

תגובות

תגובות